Θυσία η υγεία για μια χούφτα ολιγάρχες

Θυσία η υγεία για μια χούφτα ολιγάρχες

«Πέσαμε έξω» δήλωσε ο γνωστός ακροδεξιός πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης.

«Δεν πέσαμε μόνο εμείς έξω αλλά και οι επιστήμονες» συμπλήρωσε ο κ. Κυρανάκης, που τελευταία τα έχει βάλει για τα καλά με την επιστημονική κοινότητα λες κι ευθύνεται αυτή για όσα η κυβέρνηση, την οποία υπηρετεί ο ίδιος, αρνείται πεισματικά να πράξει.

Εξω όμως δυστυχώς έπεσε και το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έπειτα από δέκα χρόνια μνημονιακών πολιτικών παραπαίει και το οποίο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας αρνούνται πεισματικά να ενισχύσουν από τον Μάρτιο. Τι κι αν κρούουν καθημερινά τον κώδωνα οι «ήρωες με τις μπλε και τις πράσινες μπλούζες»; Η κυβέρνηση σπεύδει μονότονα να τους διαψεύσει.

Διαψεύδει και κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων αυτούς που καθημερινά ξεσκεπάζουν την εγκληματική της απραξία. Αυτούς που καλούσε η σύζυγος του πρωθυπουργό τον Μάρτιο να χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια μας. Κι όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση έχει κάνει τη συνειδητή, δόλια και επικίνδυνη επιλογή να υποβαθμίσει το ΕΣΥ, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, και να παριστάνει τον ατζέντη των κλινικαρχών.

Τα ίδια βλέπουμε δυστυχώς και στα μέσα μεταφοράς: ο ίδιος εμπαιγμός, η ίδια απραξία, τα ίδια εγκληματικά λάθη και πάνω από όλα ο ίδιος «κυβερνητικός καθοδηγητής» για τις όποιες αποφάσεις. Το κέρδος και η εξυπηρέτηση μιας χούφτας παρασιτικής ολιγαρχίας, το κέρδος των ιδιωτων, μπροστά στο οποίο η κυβέρνηση δεν διστάζει να θυσιάσει τη δημόσια υγεία, ακόμη και την ίδια τη ζωή των πολιτών.

Μήπως είναι διαφορετική η κατάσταση στα σχολεία; Για κανέναν λόγο. Η ίδια ακριβώς –αν όχι και χειρότερη– προχειρότητα, με την ίδια προώθηση παράλληλα των ιδιωτικών συμφερόντων. Εδώ βέβαια η κυβέρνηση παίζει πλέον τον ρόλο του ατζέντη των ιδιωτικών σχολαρχών και άλλων φυσικά ολιγαρχών που είτε παράγουν μάσκες είτε χορηγούν παγουρίνα είτε στήνουν εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

Μέχρι και το πολυδιαφημισμένο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν προετοιμάστηκε οκτώ μήνες τώρα και καλεί τώρα τους πολίτες να απέχουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα από οποιαδήποτε δραστηριότητα για τις οποίες ουσιαστικά εφευρέθηκε το διαδίκτυο.

Είναι τόσο σκανδαλώδης ο εφησυχασμός της κυβέρνησης τους οκτώ αυτούς μήνες που προκαλεί πραγματικά οργή. Καμία προετοιμασία και σε κανένα επίπεδο, ούτε καν για τα βασικά: ΜΕΘ, μαζικό δημόσιο δίκτυο, δωρεάν τεστ, μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, αγορά οχημάτων για τα μέσα μεταφοράς, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και καθορισμός αιθουσών με μέγιστο όριο μαθητών τους 15.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε, οι θυσίες των πολιτών χαραμίστηκαν για ένα πρόχειρο και ανούσιο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το οποίο μάλιστα τελικά δεν πρόσφερε τίποτε από οικονομικής άποψης –παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Θεοχάρη–, και η κυβέρνηση έρχεται τώρα να συνεχίσει και να επιτείνει το ίδιο έγκλημα.

Δεν θα αναφερθώ καν στην οικονομία· εκεί η κατάσταση είναι εξαιρετικά ζοφερή και οι όποιες κυβερνητικές «προσπάθειες» ανάσχεσης είναι παντελώς εκτός θέματος και απολύτως ισχνές. Καμία προετοιμασία σε κανένα επίπεδο και πουθενά. Κανένα μάθημα δεν πήρε η κυβέρνηση από την πρώτη φάση της πανδημίας. Καμία πραγματική, ουσιαστική και ειλικρινή προσπάθεια δεν είδαμε.

Ολα λοιπόν συνιστούν ένα απέραντο λάθος, ένα τεράστιο ψέμα και μια μεγάλη εγκληματική συμπεριφορά. Εμείς στο ΜέΡΑ25 είχαμε στηρίξει στην πρώτη φάση της πανδημίας την κυβέρνηση τονίζοντας όλα όσα έπρεπε να κάνει άμεσα για να θωρακίσει την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία. Δεν έκανε τίποτε.

Σήμερα δεν μπορούμε να δείξουμε καμία ανοχή. Το έγκλημα είναι δόλιο και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι μια ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση, αυτή του κ. Μητσοτάκη.

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης είναι εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter