Θυσιάζεται ο Κυρανάκης για την ελεύθερη έκφραση της Δεξιάς!

Θυσιάζεται ο Κυρανάκης για την ελεύθερη έκφραση της Δεξιάς!

Την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Κυρανάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής εξαιτίας της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του ο Παναγιώτης Δημητράς, πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, για ρητορική μίσους με αφορμή το tweet περί «μόνο ελληνόπουλων» που θα δικαιούνται το επίδομα τοκετού.

Σε μία πράξη δεξιού… αλτρουισμού προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης. Ζήτησε από την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του προκειμένου η απόφαση του δικαστηρίου -για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι θετική- να αποτελέσει μέρος της νομολογίας και ως εκ τούτου η Αριστερά να σταματήσει να καταδιώκει όποιον χρησιμοποιεί τον όρο «ελληνόπουλα».

«Επιθυμώ αυτή η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια και η απόφαση να αποτελέσει μέρος της νομολογίας» είπε με αυτοθυσία από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Και η νομολογία να χρησιμοποιηθεί από τον οποιαδήποτε μήπως του επιτρέψει η Αριστερά να χρησιμοποιεί τον όρο ελληνόπουλα».

Ωστόσο, πριν παραθέσει δημόσια την πολιτική του αυταπάρνηση, ο βουλευτής της συμπολίτευσης περιέγραψε τον λόγο που τον μήνυση ο κ. Δημητράς, παρακάμπτοντας το πιο σημαντικό στοιχείο. Το σχόλιο στο οποίο ο ίδιος αποκρίθηκε ότι το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ θα δίνεται «μόνο σε ελληνόπουλα». «Aπαντώντας (σ.σ. στο Twitter) σε σειρά ερωτημάτων για τους δικαιούχους επιδόματος, διευκρίνισα ότι το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα» υποστήριξε χωρίς να ψελλίζει λέξη για την ανάρτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει.

«Το πρώτο σβήστε το. Είναι κίνητρο για να γεννούν οι γύφτοι{…}» σχολίαζε ρατσιστικά στην ανάρτησή του βουλευτή άλλος χρήστης, με τον Κ. Κυρανάκη να του απαντά: «Το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα».

Μάλιστα, ο Κ. Κυρανάκης ήταν και ιδιαίτερα επεξηγηματικός προκειμένου να μην υπάρχει καμία παρανόηση. «Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, το επίδομα θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί, δηλαδή, ακόμα και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης» είπε, ενώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που τον παρέπεμψε στην Ολομέλεια για να αρθεί η ασυλία του δεν είχε τολμήσει να απαντήσει καταφατικά για το αν πιστεύει πως διακρίνονται οι Έλληνες πολίτες με βάση την καταγωγή τους, παραδεχόμενος μάλιστα ότι «υπάρχουν Έλληνες Ρομά».

Υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 219 βουλευτές και 14 κατά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter