Ούτε ένα μήνα δεν κρατάει το μέτρο απαλλαγής των ξενοδόχων από το τέλος διανυκτέρευσης

Ούτε ένα μήνα δεν κρατάει το μέτρο απαλλαγής των ξενοδόχων από το τέλος διανυκτέρευσης

Δύο μέρες μετά το «κανόνι» της Thomas Cook, η περίφημη διυπουργική σύσκεψη που προαναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες κατέληξε στο να απαλλάξει από το τέλος διανυκτέρευσης τους ξενοδόχους που επλήγησαν από το «κανόνι» της αγγλικής εταιρείας επιστρέφοντας το αντίτιμο στους πελάτες της.

Ενώ τα χρέη που αφήνει η αγγλική Thomas Cook στους Έλληνες ξενοδόχους αγγίζει το μισό δις ευρώ, για όλο το διάστημα του καλοκαιριού, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει τους ξενοδόχους από το τέλος διανυκτέρευσης για το χρονικό διάστημα 23/9 έως 10/10.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι συγκεντρώνουν τα ακριβή στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ξενοδόχοι και πως υπάρχουν συνεννοήσεις και με άλλες χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο όπως η Ισπανία.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές θα αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθούν οι ξενοδόχοι χωρίς, όμως, να προσδιορίζουν το χρονικό διάστημα, οδηγώντας τις επιχειρήσεις, αυτοί που τόσο πολύ κόπτονται για την επιχειρηματικότητα, στο χείλος της καταστροφής.

Ήδη, εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται πράξη νομοθετικό περιεχομένου για την απαλλαγή από το τέλος διανυκτέρευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter