Ούτε έξω από την Εφορία δεν θα περνούν οι φορολογούμενοι το 2020

Ούτε έξω από την Εφορία δεν θα περνούν οι φορολογούμενοι το 2020

Oύτε για πληρωμή … χαρτοσήμου δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να επισκέπτονται τις εφορίες από το 2020 και μετά.

Αυτό λίγο – πολύ είναι το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο φέρει την ονομασία Blue Print, αφού από τότε όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Οι επαφές φορολογουμένων – φορολογικής διοίκησης θα γίνονται μέσω email ή τηλεφωνικά και εάν εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, ο φορολογούμενος θα «καθαρίζει» με επίσκεψη μόνο σε έναν φορέα. Όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής  από το βήμα του συνεδρίου Athens Law Forum on Taxation, το σχέδιο «Blue Print» αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020 και μέσω αυτού προωθείται η ηλεκτρονικοποίηση της επαφής του συναλλασόμενου με την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσω email, τηλεφώνου κ.λπ. καθώς και η συστηματοποίηση των εγκυκλίων και των φορολογικών διατάξεων.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στις διασταυρώσεις στοιχείων και σε άλλες εργασίες της ΑΑΔΕ και γι’ αυτό τον σκοπό προχωρά η πρόσληψη στελεχών με κατάλληλες ικανότητες, που θα ολοκληρωθεί έως το 2018, παράλληλα με την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Διευκρίνισε δε ότι η ΑΑΔΕ έχει καταφέρει να προχωρήσει σε μείωση του stock των επιστροφών κατά 50% τον μήνα Σεπτέμβριο και στοχεύει σύντομα να επανέλθει στις 90 ημέρες που προβλέπει η νομοθεσία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter