Ούτε η ίδια η αστυνομία δεν θέλει να φυλάει τη Rosa Nera – Επιστολή – «χαστούκι» στον Χρυσοχοΐδη από την αστυνομία Χανίων

Ούτε η ίδια η αστυνομία δεν θέλει να φυλάει τη Rosa Nera – Επιστολή – «χαστούκι» στον Χρυσοχοΐδη από την αστυνομία Χανίων

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία ζητά να σταματήσουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να φυλάσσουν το κτήριο όπου στεγαζόταν μέχρι πριν από 2 βδομάδες η κατάληψη Rosa Nera, εφόσον δεν προορίζεται για δημόσια χρήση αλλά για εκμίσθωση σε ιδιώτες, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Η Ένωση των Αστυνομικών των Χανίων τονίζει ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι 126 συνολικά συνάδελφοί τους που φυλούν το κτίριο στο Λόφο Καστελίου, επισημαίνοντας ότι «η Αστυνομία δεν υποχρεούται να παρέχει φύλαξη σε ιδιώτες» ενώ καλεί τους ιδιώτες που έχουν εμπλακεί στην εκμίσθωση του κτηρίου, εφόσον επιθυμούν να φυλάξουν την περιουσία τους, «να απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης», καθώς αποστολή της αστυνομίας είναι η φύλαξη των πολιτών.

Από την άλλη, όπως αναφέρουν, “εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών φρούρησης από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απαντήσει θετικά, τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους”.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κ. Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, πραγματοποιήθηκε άκρως επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στα Χανιά, με σκοπό να λήξει η επί 16 ετών παράνομη κατάληψη της «ROSA NERA» στο λόφο Καστέλι.

Κατόπιν αυτής της επιχείρησης και λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έναρξης των οικοδομικών εργασιών, προέκυψε θέμα φύλαξης του χώρου αυτού.

Στο λόφο Καστέλι καθημερινά απασχολούνται 126 αστυνομικοί από Υπηρεσίες των Χανίων, αλλά και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους μέχρι σήμερα.

Κύριε Υπουργέ καλά ως εδώ, καθώς έπρεπε η Αστυνομία να παρέμβει για τη λήξη της παράνομης κατάληψης πλην όμως εγείρεται σοβαρό θέμα για τη μετέπειτα φύλαξη.

Αν τα συγκεκριμένα κτίρια του λόφου Καστέλι είχαν δημόσιο χαρακτήρα τότε καλώς η Αστυνομία να τα φυλάει, τι γίνεται όμως στην περίπτωση ιδιωτικών χώρων, ήτοι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον ισχύει η εκμίσθωση των κτιρίων αυτών έναντι συγκεκριμένου ετησίου μισθώματος, τότε η Αστυνομία δεν υποχρεούται να παρέχει φύλαξη σε ιδιώτες.

Αν οι ιδιώτες επιθυμούν να διαφυλάξουν την περιουσία τους τότε να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και όχι στην Ελληνική Αστυνομία και στους συναδέλφους μας οι οποίοι έχουν ιερή αποστολή την αστυνόμευση του Πολίτη.

Αν πάλι οι ιδιώτες εκμισθωτές του εν λόγου χώρου επιζητούν την παρουσία της Αστυνομίας έχουμε και άλλη πρόταση προς αυτούς. Την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών φρούρησης από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απαντήσει θετικά τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.

Κύριε Υπουργέ, όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε, οι συνάδελφοί μας δεν υποχρεούνται να φυλάξουν το συγκεκριμένο χώρο και ζητούμε την άμεση αποχώρησή τους, με σκοπό να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους που δεν είναι άλλα από την προστασία των πολλών και όχι του ενός. Κρίνουμε παράλογη την περαιτέρω παραμονή τους πόσο μάλλον για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αν κριθεί ανάγκη να επανέλθουν, έχουν αποδείξει και ότι ξέρουν αλλά και ότι μπορούν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Όσον αφορά τις καταλήψεις πανελληνίως είμαστε κατά αυτών, καθώς εάν κάποιος επιθυμεί να «παράγει πολιτιστικό έργο» θα πρέπει να αναλάβει όλο το κόστος και όχι να είναι «αριστερός επαναστάτης» με «δεξιές τσέπες», καταλαμβάνοντας ιδιοκτησίες που δεν του ανήκουν.

Κύριε Υπουργέ αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και θα σας παρακαλούσαμε να μην αρκεστείτε και εσείς σε κάποια «ευχαριστώ», καθώς έχουμε χορτάσει από αυτά…Άλλωστε τα «ευχαριστώ» που μας συγκινούν περισσότερο είναι αυτά του απλού πολίτη έξω στο πεζοδρόμιο…”

πηγή: candiadoc.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter