Ούτε η βουλευτής Ξενογιαννακοπούλου δεν γλίτωσε από τα χημικά των ΜΑΤ του Μητσοτάκη

Ούτε η βουλευτής Ξενογιαννακοπούλου δεν γλίτωσε από τα χημικά των ΜΑΤ του Μητσοτάκη

Μετά την τραμπούκικη επίθεση από τα ΜΑΤ κατά διαδηλωτών από το σωματείο του Επισιτισμού – Τουρισμού, προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών καταγγέλλει ότι δέχθηκε η τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί πολλαπλή βία απέναντι στους εργαζόμενους. Αφού κατέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και τους φτωχοποιεί μειώνοντας δραματικά την αγοραστική τους δύναμη, ασκεί αυταρχισμό και βία στις κινητοποιήσεις τους».

Όπως εξήγησε η ίδια, «στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην Σταδίου, και ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, δεχθήκαμε προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και προσαγωγή δύο συνδικαλιστών. Παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και τη δήλωση μου ότι είμαι βουλευτής, προκειμένου να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΤ Γιώργου Χότζογλου και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, μας έριξαν στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα χημικών και χτύπησαν εργαζομένους. Στη συνέχεια, στο αίτημα μας να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο συνδικαλιστές, και ενώ ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τελικά τους προσήγαγαν στο Α.Τ της Ακρόπολης»

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και τη σύλληψη δύο συνδικαλιστών» καταλήγει η ίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter