Ούτε λέξη από τον Οικονόμου για τη Novartis – Για τις «επιτυχίες» Μητσοτάκη λαλίστατος

Ούτε λέξη από τον Οικονόμου για τη Novartis – Για τις «επιτυχίες» Μητσοτάκη λαλίστατος

Για μία ακόμα φορά το στούντιο του ΣΚΑΙ και η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν είπε κουβέντα για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αποδόμησαν πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis», αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στις «επιτυχίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να στρέψει τα βλέμματα στο εξωτερικό -σε μια προσπάθεια damage control της εσωτερικής επικαιρότητας.

Δεν χρειάστηκε εξάλλου να πει κάτι, καθώς περισσότερο επιβεβαίωνε τα όσα έλεγε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Αυτιάς, σχετικά με τη στάση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πραγματοποίησε ενημέρωση την Παρασκευή των πολιτικών συντακτών, παρότι τα θέματα για τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες μετά από τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι πάρα πολλά και σημαντικά.

Ειδικότερα, παρότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πραγματοποιεί ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την περασμένη Πέμπτη αυτή αναβλήθηκε, καθώς βρισκόταν μαζί με τον πρωθυπουργό στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες εξ αναβολής ενημερώσεις, την Παρασκευή επέλεξε να μην πραγματοποιήσει ενημέρωση.

Ενημέρωση δεν κάνει, αλλά πάει στον Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το μόνο που είπε: είναι πολύ φυσικό ο κ. Ερντογάν να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ. Με έναν πρωθυπουργό που τον χειροκροτούσε όλο το Κογκρέσο, που τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο. «Με ένα πρωθυπουργό που υπογράφει μεγάλες διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες με τη Γαλλία και εμβαθύνει τη συμφωνία με τις Η.Π.Α.. Με μια εξωτερική πολιτική, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μεγαλώνει την επικράτεια της χώρας με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ. Με έναν πρωθυπουργό που έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια σε ό,τι αφορά ενεργειακές συμμαχίες πάρα πολύ κρίσιμες, με ιδιαίτερο αποτύπωμα και εκτόπισμα. Είναι απολύτως κατανοητό ο κ. Ερντογάν να είναι δυσαρεστημένος με μια κυβέρνηση και με έναν πρωθυπουργό που εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας. Και επίσης είναι απολύτως λογικό να είναι πολύ ενοχλημένος από ένα αρραγές εθνικό μέτωπο στο εσωτερικό, που διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος αστάθεια» είπε και συμπλήρωσε: «αυτή τη στεναχώρια, ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Γιατί η ελληνική κοινωνία έχει και την ωριμότητα, αλλά και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της σε αυτού του είδους τις απίστευτες προκλήσεις».

Υπογράμμισε ότι όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός θα συνεχίσουμε με όλο τον ελληνικό λαό, με το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιλαμβάνεται ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης είναι επιτυχίες της πατρίδας.

«Οι επιτυχίες του Μητσοτάκη, οι επιτυχίες της κυβέρνησης είναι επιτυχίες της πατρίδας. Δυναμώνουν την Ελλάδα. Σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα. Σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο κι αν εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση αυτή: Να υπερασπίζονται νηφάλια και αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και να διευρύνουν την απήχηση των απόψεων και των θέσεών μας» είπε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter