Ούτε μυαλό ούτε μπάλα

Ούτε μυαλό ούτε μπάλα

Ξεκίνησε ο β΄ γύρος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και χωρίς καλά καλά να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των 13 αγωνιστικών οι μισές ομάδες της κατηγορίας έχουν αλλάξει προπονητή! Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη ότι έννοιες όπως «πλάνο», «σχεδιασμός», «όραμα», «οργάνωση» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του μέσου Ελληνα ποδοσφαιροπαράγοντα ή ακόμη και στις σκέψεις ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου; Οχι βέβαια! 

Οταν οι τρεις από τους Big-4 έχουν αλλάξει προπονητή και τεχνικό διευθυντή μέσα σε λιγότερο από έναν γύρο, τότε μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι γίνεται πιο κάτω. Και ποιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ολα στο πόδι. Ο,τι βρεθεί πρόχειρο και φτηνό μπροστά τους οι Ελληνες παράγοντες το αρπάζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ζουν μόνο για το «εδώ και τώρα» και αύριο βλέπουμε. Καμιά οργάνωση, κανένα πλάνο, μηδέν όραμα. 

Ο,τι αρπάξουμε τώρα. Από τους χορηγούς, την πολιτεία, το στοίχημα, νόμιμο και παράνομο. Κι αν υπάρχει κάποιο ευρώ στο ταμείο, σιγά μην το ρίξουν στην ομάδα. 

Οι επιχειρήσεις τους εκτός ποδοσφαίρου να πηγαίνουν καλά. Γιατί στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι μπήκαν για να προωθούν τις εκτός ποδοσφαίρου ασχολίες τους και μέσω των ομάδων να αποκτούν δύναμη. Σε επίπεδο μπάλας το θέμα τους είναι ο τσαμπουκάς και η επίδειξη δύναμης απέναντι στους ανταγωνιστές. 

Με κάθε τρόπο και μέσο. Ομως μέχρι πότε; Εως ότου κλείσει η κάνουλα. Και η κάνουλα κλείνει αργά αλλά σταθερά ακόμη και για τους ισχυρούς. Τα λεφτά από την Ευρώπη απομακρύνονται και σε δύο τρία χρόνια θα είναι άπιαστο όνειρο. 

Ομως μέσα στην απληστία και την αλαζονεία τους δεν μπορούν να διακρίνουν την καταστροφή που έρχεται. Γιατί πιστεύουν πως αν σωθούν τρεις ή τέσσερις ΠΑΕ και καταστραφούν οι υπόλοιπες θα υπάρχει ακόμη ελληνικό ποδόσφαιρο. Για λύπηση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter