Ούτε πρόωρες εκλογές, ούτε αλλαγή στον εκλογικό νόμο, λένε πηγές του Μαξίμου

Ούτε πρόωρες εκλογές, ούτε αλλαγή στον εκλογικό νόμο, λένε πηγές του Μαξίμου

Διαψεύδει το Μαξίμου για μία ακόμη φορά τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τα οποία αυτήν τη φορά συνοδεύονται και από το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου και καθιέρωσης από τις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής.

Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να παρέλθει τουλάχιστον μία κοινοβουλευτική σύνοδος, δηλαδή η αλλαγή του μπορεί να γίνει τον προσεχή Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο αφού η επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδος αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2017.

Μια περίοδος δηλαδή που θα έχουν διεξαχθεί και οι γερμανικές εκλογές και που σε κάθε περίπτωση θα έχει ξεκαθαρίσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τόσο η τύχη της 2ης αξιολόγησης όσο και το τι θα γίνει μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το 2018.

Είτε δηλαδή με τη συμμετοχή του ΔΝΤ (αν δεν προβάλλει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις για νέα μέτρα για μετά το 2018, αν επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεχθούν τον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων για μετά το πρόγραμμα) είτε χωρίς το ΔΝΤ που η αποχώρησή του είναι πολύ πιθανό να «δώσει λύση στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας».

Από εκεί και μετά καταλήγουν είναι δεδομένη η πάγια θέση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της απλής αναλογικής. Ευκαιρία που χάθηκε πέρυσι λόγο της άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβερνητική πρόταση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter