Ούτε στο Ουλάν Μπατόρ δεν θα τον έβαζαν πρεσβευτή…

Ούτε στο Ουλάν Μπατόρ δεν θα τον έβαζαν πρεσβευτή…

Πολλά πράγματα ιδιαιτέρως σημαντικά για τη χώρα περνούν κάτω από το ραντάρ των φιλοκυβερνητικών Μέσων ή παρουσιάζονται εξωραϊσμένα σε βαθμό παρεξηγήσεως.

Οπως για παράδειγμα η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο όπου λόγω των εξελίξεων στη γειτονική Τουρκία και τη ΝΑ Μεσόγειο, με ανοιχτό το λιβυκό αλλά και την περίφημη διεύρυνση των δυτικών Βαλκανίων και την πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, με την οποία οι ΗΠΑ πήραν γη και ύδωρ, θα περίμενε κανείς το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Πάιατ να ήταν το καλύτερο δυνατό.

Ομως η πρόταση Μπάιντεν προκάλεσε γέλια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θυμό στο διπλωματικό σώμα. Την Τετάρτη που μας πέρασε ο εκλεκτός του προέδρου Μπάιντεν, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και νομικός Τζορτζ Τσούνης, πέρασε από ακρόαση στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ώστε να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Ο μετανάστης δεύτερης γενιάς Τζορτζ Τσούνης δεν είναι διπλωμάτης καριέρας αλλά επιχειρηματίας και χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οταν ανακοινώθηκε η προτίμηση στο πρόσωπό του τον περασμένο Οκτώβριο, το πρακτορείο Reuters είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «πόλεμος», ο «Guardian» έγραψε πως «επικριτές του Μπάιντεν λένε ότι ο πρόεδρος δίνει το χειρότερο δυνατό παράδειγμα με την επιλογή του απεσταλμένου στην Αθήνα» και πολλοί θυμήθηκαν την προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα να τον τοποθετήσει πρεσβευτή στη Νορβηγία

H πρόταση Μπάιντεν για τον νέο Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα προκάλεσε γέλια στην Ουάσινγκτον και θυμό στο διπλωματικό σώμα

πριν από οκτώ χρόνια. Τότε ο κ. Τσούνης στην ακρόασή του από την επιτροπή της Γερουσίας τα είχε κάνει θάλασσα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την εξέταση και να γίνει θέμα στο σόου του γνωστού δημοσιογράφου του CNN Αντερσον Κούπερ καθώς και στο «The daily show» του Τζον Στιούαρτ. Και όχι άδικα, αφού παραδέχτηκε ότι δεν είχε πάει ποτέ στη Νορβηγία και ανέφερε ότι η χώρα έχει πρόεδρο, αγνοώντας ακόμη και το πολίτευμα της χώρας στην οποία θα γινόταν πρεσβευτής!

Τώρα ο διευθυντής διεθνών σχέσεων του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ομπάμα Μπρετ Μπρούεν σημείωσε ότι «η ιδέα ότι έχει μια δεύτερη ευκαιρία απλώς με σοκάρει εντελώς, γιατί στους σοβαρούς κύκλους των διεθνών υποθέσεων είναι αγαπημένο θέμα χιουμοριστικών συζητήσεων… δεν αξίζει να είναι πρεσβευτής ούτε στο… Ουλάν Μπατόρ, πόσο μάλλον στην Αθήνα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter