Ούτε το όνομα της νέας Προέδρου δεν έγραψε στην επιστολική του ψήφο ο Σαμαράς (Photos)

Ούτε το όνομα της νέας Προέδρου δεν έγραψε στην επιστολική του ψήφο ο Σαμαράς (Photos)

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει το όνομα της επιλογής του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην επιστολική του ψήφο, ασχέτως κι αν αυτή δεν θα μπορούσε να προσμετρηθεί στο τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της προέδρου του ΣτΕ στο ύπατο αξίωμα. Εκτός από αυτήν την πολιτική επιλογή που εκπέμπει συγκεκριμένα μηνύματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες, ο Αντ. Σαμαράς παρέλειψε (;) να αναγράψει στην επιστολική του ψήφο το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, πρακτική που μόνο συνηθισμένη δεν είναι.

«Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στο εξωτερικό και σας γνωστοποιώ με την παρούσα επιστολή ότι εάν ήμουν παρών στη συνεδρίαση θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνεται στην επιστολική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.

Η επιστολική ψήφος Σαμαρά:

Ενδιαφέρον έχει το πώς ο δικαιολογημένα απόντας βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, συνέταξε τη δική του επιστολική ψήφο, συμπεριλαμβάνοντας το όνομα της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας με κεφαλαία γράμματα.

«Ευρισκόμενος σε αποστολή της Βουλής στο Εξωτερικό και σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, σας γνωστοποιών ότι στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Ψηφίζω την ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ» αναγράφει η επιστολική ψήφος του Άγγελου Συρίγου προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η επιστολική ψήφος Συρίγου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter