Π. Σκουρλέτης: Θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά με σεβασμό στο νομοθετικό πλαίσιο (Video)

Π. Σκουρλέτης: Θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά με σεβασμό στο νομοθετικό πλαίσιο (Video)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στην τηλεόραση του Alpha, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, τόνισε ότι “στη συγκεκριμένη περιοχή είναι καταγεγραμμένο, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ιδιαίτερα από το 1950 κι ύστερα, όταν εγκαταστάθηκε τότε το Ελληνικό Αεροδρόμιο, ότι είχε και αρχαία” και πρόσθεσε ότι όλα αυτά ήταν γνωστά και στην εταιρεία. 

Σχετικά με το ρόλο του ΚΑΣ, τόνισε ότι “ούτως ή άλλως έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα” και όπως είπε χαρακτηριστικά, “ο εκάστοτε υπουργός είτε το αποδέχεται είτε δεν το αποδέχεται”. 

Κατά τη γνώμη του υπουργού, η διαδικασία εκείνη, η οποία θα σεβαστεί όλο το υπάρχον νομικό πλαίσιο, δηλαδή τον αρχαιολογικό νόμο, είναι αυτή η οποία θωρακίζει την επένδυση. Μάλιστα παρέπεμψε στο Μετρό της Αθήνας, τονίζοντας πως οι πιο όμορφοι σταθμοί είναι εκείνοι που έχουν αναδείξει τις αρχαιότητες. 

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο θέμα της θωράκισης της επένδυσης: “Εάν δεν οριοθετηθούν οι συγκεκριμένες περιοχές μέσα στην επένδυση και βρεθούν αρχαία, τότε οι καθυστερήσεις που θα έχουμε στο έργο θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Ελλοχεύει ο κίνδυνος δε, οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ, από έναν κάτοικο της περιοχής παραδείγματος χάριν, να καθυστερήσει πολλούς μήνες ή και έτη, την επένδυση”.

Ξεκαθάρισε δε πως “εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η επένδυση, με σεβασμό σε όλα τα προβλεπόμενα, σε όλο το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter