ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Αποζημιώνει αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σε επεισόδια!

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Αποζημιώνει αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σε επεισόδια!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλείται να καταβάλει αποζημίωση σε αστυνομικούς για τον τραυματισμό τους, καθώς το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου από το 2018. Η υπόθεση αφορά επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2016 στην Τούμπα κατά την διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τον Ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος είχε διακοπεί με σκορ 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν μεταξύ οπαδών και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός υπέστη κάταγμα στο πόδι, ενώ άλλος εκτεταμένα εγκαύματα από βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αμφότεροι διεκδίκησαν αποζημίωση από τον «δικέφαλο» με το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να τους επιδικάζει από 20.000 ευρώ και η απόφαση επικυρώθηκε από το Εφετείο.

Μιλώντας στο GRtimes ο δικηγόρος Θάνος Χαριστός, δήλωσε: «Η εν λόγω απόφαση η οποία είναι η πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από επεισόδια εν ώρα αγώνα, αντανακλά την επιλογή του νομοθέτη να καταστήσει τις ΠΑΕ υπεύθυνες και υπόλογες για όσα διαδραματίζονται στις έδρες των ομάδων τους. Κρίθηκε εν προκειμένω ότι ακόμα και έναντι των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ως αποστολή τους την τήρηση της τάξης, αυτές δεν απαλλάσσονται της ευθύνης τους για την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων στα γήπεδα τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter