Πάει για πρόεδρος ο Mr. Facebook; – Πώς πυροδοτήθηκαν τα σενάρια για εμπλοκή του στην πολιτική

Πάει για πρόεδρος ο Mr. Facebook; – Πώς πυροδοτήθηκαν τα σενάρια για εμπλοκή του στην πολιτική

Ο πολυεκατομμυριούχος Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook πάει για πρόεδρος στις εκλογές του 2020; Οι Αμερικανοί αναλυτές άρχισαν να “χτίζουν” το σενάριο.

Ο κύριος Facebook ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2017 θέλει να επισκεφτεί  όλες τις ΗΠΑ. 

“Μετά από μια ιδιαίτερα φορτισμένη χρονιά, ελπίζω να καταφέρω να μιλήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Να μάθω πώς ζουν, για τη δουλειά τους, τις σκέψεις τους αλλά και για το μέλλον”.

Ο νεαρός πολυεκατομμυριούχος είπε επίσης ότι “βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας. Για δεκαετίες η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση μας έκαναν πιο παραγωγικούς και πιο συνδεδεμένους. […] Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους η ζωή έγινε πιο δύσκολη και αυτό προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση διαχωρισμού απ’ όσο έχω νοιώσει στη ζωή μου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξουμε το παιχνίδι, ώστε να δουλεύει για όλους”.

Μάλιστα στο εγχείρημά του αυτό δήλωσε ότι θα καλέσει κι άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν. “Πέρυσι ταξίδεψα σε πολλές πολιτείες, θέλω άλλες τριάντα για να έχω πετύχει το στόχο μου. Στο ταξίδι μου αυτό θα είμαι με τη γυναίκα μου και θα επιδιώξω να συναντηθώ, εκτός από τα στελέχη της εταιρείας μου, με επιστήμονες, δασκάλους, και απλούς ανθρώπους”.

Παράλληλα, ο «κύριος Facebook» δήλωσε ότι το ταξίδι του στις ΗΠΑ θα περιλαμβάνει στάσεις σε μικρές πόλεις και πανεπιστήμια, ταξίδια με τη γυναίκα του, επισκέψεις σε γραφεία της εταιρείας του, συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, καθώς και ταξίδια σε κέντρα αναψυχής και διασκέδασης. Μάλιστα, τόνισε ότι θα καλέσει κι άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του.

Οι αναλυτές ερμηνεύουν την πρόθεση του Ζούκερμπεργκ ως μια πολιτική παρακαταθήκη. 

Σημειώνουν μάλιστα ότι οι δηλώσεις του περί της θρησκείας δείχνουν ότι ο νεαρός έχει βάλει πλώρη για την προεδρική κούρσα του 2020. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι δεν είναι  (πλέον) άθρησκος, ότι ανατράφηκε ως Εβραίος αλλά κάποια στιγμή είχε διάφορες αναζητήσεις, και πλέον κατέληξε ότι η θρησκεία είναι πολύ κάτι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο.Μάλιστα έστειλε και χριστουγεννιάτικο μήνυμα: Καλά Χριστούγεννα και καλό Χάνουκα από εμένα την Πρισίλα (σύζυγος), την Μαξ (κόρη), και τον Μπιστ (ο σκύλος του). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter