Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε, παιδιά…

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε, παιδιά…

Γράφω αυτές τις γραμμές το 2022 και κάποιοι από σας θα τις διαβάζoυν το 2023! Τα έχουν αυτά οι κυριακάτικες εφημερίδες! Αλλά είναι καλό αυτό το ανεστραμμένο φλας μπακ. Ο χρόνος που έφυγε ήταν από τους χειρότερους, είχε απ’ όλα. Είχε και πανδημία (την ουρά της), είχε και πόλεμο (με παγκόσμιες διαστάσεις), είχε και στασιμοπληθωρισμό και συνεπώς αυξήσεις, υπέρογκες αυξήσεις στα χρειώδη, σε εκείνα που δεν μπορεί κανείς να μην ψωνίσει είτε έχει γεμάτο είτε άδειο πορτοφόλι, είχε και το κλίμα που τρελάθηκε κι ο χειμώνας στην Ευρώπη θυμήθηκε το καλοκαίρι και στις ΗΠΑ έγινε παγωμένος φονιάς. Ζόφος κανονικός δηλαδή ήταν ο παλιός ο χρόνος αλλά τέλος πάντων, μέρα που είναι ας μην γκρινιάζουμε.

Και το 2023 που έφτασε στην ημεδαπή θα είναι εκλογικό. Διπλά εκλογικό αφού θα έχουμε και δεύτερο γύρο, ας μην κρυβόμαστε. Οπότε θα ανάψουν τα αίματα σε μια κοινωνία που μάλλον παρακολουθεί υπνωτισμένη άλλους να αποφασίζουν για εκείνη. Τη νανούρισαν τα τρία μνημόνια και τα κανάλια που τα λιβάνιζαν ως TINA. Την έθισαν στην απογοήτευση, την αποχώρηση από τα κοινά, αφού «όλοι ίδιοι είναι», «τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει», «όλα απέξω έρχονται και απέξω μας επιβάλλονται», «από τη νέα τάξη», τις «πολυεθνικές» και ξέρετε τώρα εσείς, μη συνεχίσω.

Δεν έχω μαγικές συνταγές, δεν υπάρχουν άλλωστε. Αλλά έχω μια καλή πρώτη κίνηση. Αρχίστε να διαβάζετε. Να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Να σκέφτεστε. Ποιοι είστε, από πού έρχεστε και πού πηγαίνετε, τι θέλετε να κάνετε, πώς να το κάνετε, ποιους αγαπάτε και ποιους θέλετε δίπλα σας, τι θέλετε

Δεν έχω μαγικές συνταγές, δεν υπάρχουν άλλωστε. Αλλά έχω μια καλή πρώτη κίνηση. Αρχίστε να διαβάζετε. Να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Να σκέφτεστε να κάνετε στη ζωή σας… Μη φοβάστε τη μοναξιά, είναι το δίδυμο αδερφάκι της σκέψης και η σκέψη είναι η μητέρα της πράξης. Αποδεσμευτείτε από τις οθόνες. Σκεφτείτε εσείς, μη διαβάζετε τις σκέψεις των άλλων, δεν γίνονται για σας, αφορούν τους άλλους. Μη βλέπετε άλλους να ζουν, ζήστε εσείς. Σκηνοθετήστε το βίντεο της ζωής σας, όχι το βίντεο του TikTok. Τα likes είναι πρόσκαιρα, τα χάδια παντοτινά. Η ζωή αλλάζει και οι καταστάσεις που δεν μας αρέσουν αλλάζουν και για κάποιους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους ν’ αγωνιστούμε εμείς για να μπορούν.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να τις αγαπήσουμε. Γιατί, όπως έγραψε και ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ: «Αν θες να κάνεις τους ανθρώπους να φτιάξουν καράβια, κάν’ τους να αγαπήσουν τη θάλασσα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter