Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει: Στα πιο αυταρχικά κράτη η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει: Στα πιο αυταρχικά κράτη η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη

Η παγκόσμια έρευνα με τίτλο Democracy Perception Index μετρά τον δείκτη αντίληψης της Δημοκρατίας, αποκάλυψε πως ενώ οι πολίτες στην Ελλάδα πιστεύουν κατά 96% πως η Δημοκρατία είναι σημαντική, την ίδια στιγμή ενα μεγάλο ποσοστό πιστεύει πως η χώρα χαρακτηρίζεται από τέτοιο έλλειμμα Δημοκρατίας ώστε να κατατάσσεται στην τρίτη θέση των αυταρχικότερων χωρών.

Συγκεκριμένα οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους το πολίτευμά τους να είναι το δημοκρατικό και να απαντήσουν στο πόσο δημοκρατική πιστεύουν πως είναι η Ελλάδα. Το 40% πιστεύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία ενώ την ίδια ώρα την θεωρούν πολύ σημαντικό να υπάρχει. Το συμπέρασμα της έρευνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης συλλογικής κοινωνικής δυσαρέσκειας απέναντι στον τρόπο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου.

Οι προσωπικές και πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η απόλυτα ταξική οικονομική πολιτική με αυξήσεις σε καύσιμα, ρεύμα και καταναλωτικά αγαθά, η αύξηση της αστυνομικής βίας, η διάχυση του φαινομένου της διαφθοράς και της λογοκρισίας, ο έλεγχος της δικαιοσύνης, οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας υγείας και παιδείας έχουν δημιουργήσει κλίμα δυσφορίας στον πληθυσμό που αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη από το τέλος ξεπερνώντας μόνο την Τουρκία και τη Βενεζουέλα, κάτω από την Ουγγαρία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter