Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων και Αναπηρία: Συγκέντρωση φορέων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων και Αναπηρία: Συγκέντρωση φορέων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις, απαιτούν με αφορμή την σημερινή μέρα, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια σειρά σωματεία και φορείς που συντονίζουν τη δράση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων στο «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες καλούν σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από όπου θα κατευθυνθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Στη δήλωσή του τόνισε τα ακόλουθα:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τις οικογένειές τους. Η κατάσταση με την υποχρηματόδοτηση, την υποστελέχωση, την εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας και πρόνοιας έχει οδηγήσει σε αυτή την τραγική κατάσταση τόσους συνανθρώπους μας.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες εδώ, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρώτα απ’ όλα ευθύνονται, ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ τελευταία, με τα μέτρα που σχεδιάζει θα χειροτερέψει τραγικά την κατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας. Για παράδειγμα, βρισκόμαστε εδώ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και μάλιστα μία μονάδα, η μοναδική σε όλη την Ελλάδα, της ανοσοανεπάρκειας βρίσκεται υπό διάλυση, υποβαθμίζεται συνεχώς με κίνδυνο να κλείσει.

Εμείς θα βρισκόμαστε ξανά, κάθε μέρα, στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις μας και έξω από αυτήν για να υπάρξει αναβάθμιση της περίθαλψης, της θεραπείας, της αποκατάστασης, της πρόληψης, βεβαίως να ενισχυθούν ιδιαίτερα, να στηριχθούν ολοκληρωμένα τα παιδιά με ειδικά προβλήματα, ειδικές παθήσεις και χρόνιες παθήσεις, να υπάρξουν μαζικές προλήψεις εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, να υπάρξει μεγάλη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και βεβαίως να γίνουν δημόσιες δομές αναφοράς για χρόνιες παθήσεις, για σπάνιες ασθένειες».

Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Τα αιτήματα

Με την κινητοποίησή τους επαναφέρουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους: Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Μαζικές προσλήψεις γιατρών παιδιάτρων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σχολικοί νοσηλευτές και κοινωνικοί επιστήμονες σε όλα τα σχολεία, αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στα άλλα νοσοκομεία. Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος. Οχι στη διάλυση του Τμήματος Ανοσοανεπάρκειας και της ΩΡΛ κλινικής του Παίδων «Αγία Σοφία». Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού. Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες. Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και στα γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες. Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και στα άλλα νοσοκομεία. Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε πρόκειται για ασφαλισμένους είτε για ανασφάλιστους. Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα. Δωρεάν, σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα που είναι αναγκαία για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter