Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2017: Η Bayer ευαισθητοποιεί για την τύφλωση και τα προβλήματα όρασης

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχεδόν 1,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν σημαντική μείωση της όρασης. Σε μεγάλο βαθμό η απώλεια όρασης μπορεί να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί, αν απαντήσουμε στην επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα όρασης.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) και η Bayer, μαζί με τη Διεθνή Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB), υπογραμμίζουν τη σημασία της υγείας των ματιών και την ανάγκη για αύξηση των πόρων και βελτίωση των υποδομών οφθαλμολογικής φροντίδας παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις, αν δεν υπάρξουν οι σχετικές επενδύσεις ή/και ενεργή δραστηριοποίηση στο θέμα 115 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν μέχρι το 2050, τριπλάσιος αριθμός από αυτόν του 20151. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται για πέμπτη χρονιά και με κεντρικό μήνυμα το «Make Vision Count» καλεί την οφθαλμολογική κοινότητα να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας όσων υποφέρουν από προβλήματα όρασης ή/ και τύφλωση, ιδιαίτερα για τα περιστατικά που θα μπορούσαν να προληφθούν.

Το 2015 σχεδόν 1,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν σημαντική μείωση της όρασης.. Στην πλειοψηφία τους αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί ή προληφθεί με γνωστές, αποδεδειγμένες, δοκιμασμένες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις.

«Η Bayer έχει αναλάβει μια ουσιαστική δέσμευση για την καταπολέμηση των προβλημάτων που συνδέονται με την όραση ή/και την τύφλωση και είναι δυνατό να προληφθούν. Στην Bayer είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βελτιώνουμε τα αποτελέσματα σε πέντε βασικές αιτίες που οδηγούν σε απώλεια όρασης για πληθυσμούς που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία, αλλά και σε ηλικιωμένους. Παρόλο που στην οφθαλμολογία έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περεταίρω βελτίωση που θα επιτρέψουν σε ακόμα περισσότερα άτομα που υποφέρουν από προβλήματα όρασης ή αντιμετωπίσιμης τύφλωσης, όπως για παράδειγμα ο καταρράκτης, να βελτιώσουν την όραση τους», δήλωσε ο Θανάσης Κώτσανης, Ιατρικός Διευθυντής της Bayer Ελλάς.

Δίνοντας έμφαση στην Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης), η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB) και τα μέλη της ανακοίνωσαν σήμερα τα πιο πρόσφατα παγκόσμια στοιχεία σχετικά με την τύφλωση και την απώλεια όρασης, όπως αυτά προέκυψαν από την μελέτη Atlas IAPB Vision. Η IAPB Vision Atlas αποτυπώνει σε διαδραστικούς χάρτες και infographics τις τελευταίες εκτιμήσεις για την επικράτηση της τύφλωσης και των προβλημάτων όρασης. Παρόλο που τα προβλήματα όρασης έχουν μειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το οποίο αποτελεί και παγκόσμιο πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία του Atlas Vision στην ιστοσελίδα του IAPB: http://atlas.iapb.org/.

Επιπλέον, η Bayer είναι περήφανη που και φέτος, για ακόμα μια χρονιά, ενθαρρύνει ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης). Φέτος με κυρίαρχο μήνυμα το «Make Vision Count», στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τη σημασία της υγείας των ματιών και να απεικονίσει την αξία της όρασης μέσα από τη φωτογραφία. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 16 Οκτωβρίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.