Παγκόσμια ημέρα χρήσης προφυλακτικού – Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγκόσμια ημέρα χρήσης προφυλακτικού – Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μια ημέρα πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η παγκόσμια ημέρα χρήσης προφυλακτικού! Σήμερα λοιπόν το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την χρήση προφυλακτικού, έχει δρομολογήσει διάφορες εκδηλώσεις σε σημεία της Αθήνας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS. Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και τον HIV/AIDS στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους και MSM (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με εκδηλώσεις και προγράμματα δρόμου.

Με αφορμή τη 13η Φεβρουαρίου, Ημέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, καθώς και Πρόγραμμα Δρόμου (street work) σε χώρους όπου συχνάζει η νεολαία, στην Πλατεία Μοναστηρακίου και στο Γκάζι.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ΣΜΝ και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter