«Παγκόσμια» Λίβερπουλ με Φιρμίνο

«Παγκόσμια» Λίβερπουλ με Φιρμίνο

Ένα γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στην παράταση του τελικού με τη Φλαμένγκο χάρισε στη Λίβερπουλ τον πρώτο «διηπειρωτικό» τίτλο της ιστορίας της (1-0). Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ολοκληρώθηκε στη Ντόχα με το τρόπαιο στα χέρια των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Βραζιλιάνος, που είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα και στον ημιτελικό με τη Μοντερέι, «εκτέλεσε» τους συμπατριώτες του στο 99’, μετά από ασίστ του Μανέ σε αντεπίθεση. H Φλαμένγκο έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση στο 119’, με το άστοχο πλασέ του Λίνλκολν.

Ο Φιρμίνο «άγγιξε» το γκολ και στην κανονική διάρκεια, στο 47’ όταν σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Ο Άλισον έσωσε τη Λίβερπουλ στο 54’ σε σουτ του Μπαρμπόσα.

Το «πέναλτι» που κέρδισε η Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού το VAR απέδειξε ότι το μαρκάρισμα του Ραφίνια στον Μανέ ήταν σύννομο. Ο διαιτητής από το Κατάρ άλλαξε την αρχική του απόφαση.

Στην Αγγλία

Tην ίδια ώρα, πίσω στο νησί, η αναμέτρηση των ομάδων που καταδιώκουν τη Λίβερπουλ είχε φυσιολογική εξέλιξη: Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1. Οι «κόκκινοι» του λιμανιού έχουν διαφορά 11 βαθμών από τους περυσινούς πρωταθλητές και 10 από στη Λέστερ, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

H Άρσεναλ, προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, πήρε 0-0 από την Έβερτον εκτός έδρας, με νεανική ενδεκάδα, χωρίς τον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο και με τον νέο προπονητή της, Ισπανό Μίκελ Αρτέτα, να παρακολουθεί από την κερκίδα.

Oι «κανονιέρηδες», που είχαν στον πάγκο τους για τελευταία φορά τον Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, βρίσκονται στην 11η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, με ρεκόρ 5-8-5 και 23 βαθμούς σε 18 αγώνες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter