Παγκόσμια Τράπεζα: Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία

Νέο πακέτο στήριξης για την Ουκρανία ετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, το νέο πακέτο αναμένεται να αγγίξει το ύψος του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η πληρωμή 1 δισεκ. δολαρίων από το ταμείο της αναπτυξιακής τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πακέτο οικονομικής στήριξης κατέστη υλοποιήσιμο μετά από την έγκριση βοήθειας ύψους 1 δισεκ. δολαρίων της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA) καθώς και πληρωμής ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη γειτονική Μολδαβία.

Η στήριξη της Τράπεζας έχει κοινωνικό χαρακτήρα και θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τον Μαλπας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες, όπως η καταβολή μισθών στο προσωπικό των νοσοκομείων και συντάξεων καθώς και για κοινωνικά προγράμματα.

Η συνολική βοήθεια που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Ουκρανία υπολογίζεται περί τα 2,5 δισεκατομμύρια καθώς το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης έρχεται να προστεθεί στα 923 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter