Παγκόσμια Τράπεζα: Στις 10 χειρότερες χώρες η Ελλάδα στον πληθωρισμό στα τρόφιμα

Παγκόσμια Τράπεζα: Στις 10 χειρότερες χώρες η Ελλάδα στον πληθωρισμό στα τρόφιμα
EUROKINISSI

Η αλήθεια για την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα που αδειάζει τις τσέπες των Ελλήνων αποτυπώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε έκθεση για την τροφική ασφάλεια του πλανήτη (Food Security Update – World Bank Response to Food Insecurity) τοποθετεί τη χώρα μας στη δέκατη θέση διεθνώς σε πληθωρισμό στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει, η Ελλάδα έχει «πραγματικό πληθωρισμό» στα τρόφιμα 11%.

Ως «πραγματικό πληθωρισμό» τροφίμων ορίζει τη διαφορά μεταξύ του πληθωρισμού των τροφίμων και του πληθωρισμού κάθε χώρας. Ετσι φαίνεται ότι τα τρόφιμα ακριβαίνουν περισσότερο από τα άλλα αγαθά.

Η έκθεση αναφέρεται στους μήνες από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός τον Ιούνιο ήταν μόνο 1,8% ενώ το 2022 ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός ήταν 9,6%. Δηλαδή, ενώ έχει αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, στα τρόφιμα συνεχίζει να αυξάνεται ακάθεκτα.

Η εντυπωσιακά κακή θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης: Δικαιολογίες Παπαθανάση για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ακρίβεια

Στη χειρότερη θέση παγκοσμίως στον πραγματικό πληθωρισμό στα τρόφιμα βρίσκεται η Ζιμπάμπουε και ακολουθεί η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Ολόκληρη η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα τρόφιμα εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter