Παγκόσμιο Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια: «Να γίνει σχολικό μάθημα η διαδικτυακή προστασία»

Παγκόσμιο Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια: «Να γίνει σχολικό μάθημα η διαδικτυακή προστασία»

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια σε έκθεσή του αναδεικνύει ως ζωτικής σημασίας την εκπαίδευση των παιδιών απέναντι στους κινδύνους του κυβερνοχώρου

Τον κρίσιμης σημασίας ρόλο της εκπαίδευσης των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία σχετικά με τους ψηφιακούς κινδύνους ανέδειξε η έκθεση «Why children are unsafe in cyberspace» του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια (Global Cybersecurity Forum), η οποία κατέγραψε ότι το 72% των παιδιών παγκοσμίως έχει βιώσει τουλάχιστον ένα είδος διαδικτυακής απειλής.

Η έκθεση πιστοποιεί τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η προστασία των παιδιών στον κυβερνοχώρο, ιδιαίτερα σε εποχές που το 90% των παιδιών άνω των οκτώ ετών είναι ήδη ενεργό στο διαδίκτυο, αλλά μόνο το 40% των γονέων τους γνωρίζει ότι το παιδί τους έχει βιώσει κάποια απειλή στον κυβερνοχώρο.

Την έκθεση έφερε στη δημοσιότητα η Check Point, η οποία προτείνει μια σειρά μέτρων για την προστασία των παιδιών από τους ψηφιακούς κινδύνους:

01 Εκπαίδευση για κυβερνοασφάλεια μέσα από το παιχνίδι: το παιχνίδι είναι πάντα εξαιρετικό εργαλείο για τη διδασκαλία των παιδιών, διότι όταν μαθαίνουν διασκεδάζοντας αντιλαμβάνονται έννοιες πιο αποτελεσματικά.

02 Η ηθική ως δέσμευση: η διδασκαλία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πρέπει να συνοδεύεται πάντα από μια ηθική συνιστώσα.

03 Απομυθοποίηση του χάκερ: είναι σημαντική η κατανόηση ότι ένας χάκερ μπορεί να είναι εγκληματίας, αλλά υπάρχουν και «καλοί χάκερ» που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους με ηθικό τρόπο.

04 Κυβερνοασφάλεια στην εκπαίδευση: η κυβερνοασφάλεια είναι θέμα που εκκρεμεί στα σχολεία και θα ήταν πολύ χρήσιμο να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους και να διδαχθούν κάποια εργαλεία για να προστατευτούν.

05 Δημιουργία ασφαλούς δικτύου: τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πώς να δημιουργούν ασφαλή δίκτυα για να αποτρέπουν πιθανές απειλές, καθώς και τους τρόπους για να τις αποτρέψουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter