Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Η κλήρωση και τα γκρουπ δυναμικότητας για το Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου:  Η κλήρωση και τα γκρουπ δυναμικότητας για το Κατάρ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το Μουντιάλ θα διεξαχθεί χειμώνα, θα αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου και θα ρίξει «αυλάια»με την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στις 18 Δεκεμβρίου.

Αύριο 1 Απριλίου θα γίνει η κλήρωση για τους 8 ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου. Στην κλήρωση της θα μπουν οι 29 από τις 32 ομάδες. Αυτό συμβαίνει διότι απομένουν μερικοί αγώνες μπαράζ, μεταξύ αυτών και ο τρίτος τελικός ευρωπαϊκής ζώνης με την Ουαλία να περιμένει τον νικητή του Σκωτία-Ουκρανία  που έχει αναβληθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.  Οι άλλοι αγώνες μπαράζ  είναι Κόστα Ρίκα-Νέα Ζηλανδία ενώ μένει κι ένα ακόμα εισιτήριο το οποίο θα κριθεί ανάμεσα στο Περού και τον νικητή του ζευγαριού ΗΑΕ-Αυστραλία.

Η FIFA αποκάλυψε και τα 4 γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η οποία θα αρχισει αύριο στις 19:00 στο Κατάρ.Το Κατάρ αν και βρίσκεται στην 51η θέση του FIFA Ranking θα είναι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ως διοργανώτρια χώρα.

Τα 4 γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ
Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κατάρ

2ο γκρουπ
Μεξικό, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Ελβετία, ΗΠΑ, Κροατία

3ο γκρουπ
Σενεγάλη, Ιράν, Ιαπωνία, Μαρόκο, Σερβία, Πολωνία, Νότια Κορέα, Τυνησία

4ο γκρουπ
Ουαλία ή Ουκρανία ή Σκωτία, Σαουδική Αραβία, Γκάνα, Καμερούν, Ισημερινός, Καναδάς, Περού ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή Αυστραλία, Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα σενάριο που δύσκολα θα επιβεβαιωθεί με την Ιταλία να παίρνει την θέση του Ιράν επειδή απαγόρευσε την είσοδο γυναικών σε αγώνα του. Περίπου 2.000 ιρανές  είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τον ματς  Ιράν – Λίβανος, τελικά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, οι ιρανικές αρχές είχαν επιτρέψει γυναίκες θεατές στον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.  Το Ιράν κατά το παρελθόν έχει λάβει αυστηρή προειδοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το ίδιο ζήτημα, της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στο γήπεδο.

Η Ιταλία υπέστη ήττα σοκ από την Βόρεια Μακεδονία με 0-1(24/3) και αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχή φορά από τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα οι ιταλοί ελπίζουν σε αποκλεισμό του Ιράν για να πάρουν την θέση τους, ως η χώρα με το υψηλότερο Ranking από αυτές που έχουν μείνει εκτός Μουντιάλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter