Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: Χρυσός ο Κορακίδης στη σφυροβολία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: Χρυσός ο Κορακίδης στη σφυροβολία

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Κορακίδης στη σφυροβολία. Με βολή στα 79.11μ στην 5η προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Έστω κι αν η πρώτη θέση του, πέρασε από 40 κύματα.

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα των αγώνων, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην 5η προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια όμως ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα και κατέθεσαν ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο. Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Έτσι ο Κορακίδης χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.

Οι προσπάθειες του: 73.84, άκυρη, 69.80, 75.59, 79.11, άκυρη. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φινλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ. και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter