Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η εθνική πόλο γυναικών ξανά σε ημιτελικό μετά από 13 χρόνια

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η εθνική πόλο γυναικών ξανά σε ημιτελικό μετά από 13 χρόνια

Με εκπληκτική εμφάνιση τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο, νίκησαν την Ιταλία 14-12 και προκρίθηκαν πανάξια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου μετά από 13 χρόνια.

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ η εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία που απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Ολλανδία, μεθαύριο Τετάρτη (14/2, 16.30). Θυμίζουμε ότι η “γαλανόλευκη” νίκησε και τον περασμένο μήνα την Ιταλία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εθνική ομάδα ήταν καταπληκτική σε επίθεση και κυρίως στην άμυνα στο πρώτο οκτάλεπτο όπου προηγήθηκε με 3-0. Μάλιστα αύξησε τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο (ημίχρονο 7-3) που ήταν επεισοδιακό, με την Ξενάκη να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα από το ματς για την αντίδραση της να απαντήσει σε χτύπημα αντιπάλου της κι ενώ είχε κερδίσει πέναλτι. Η Ξενάκη θα χάσει έτσι τον ημιτελικό…

Στην 3η περίοδο η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου διατήρησε την διαφορά στα τέσσερα γκολ παρά την αντίδραση των Ιταλίδων. Στη τελευταία περίοδο η Ιταλία ξεκίνησε αντεπίθεση για την ανατροπή, μείωσε σε 9-11, η Ελευθεριάδου έχασε πέναλτι και το ματς έγινε θρίλερ. Η Νίνου με πέναλτι πέτυχε το 5ο της γκολ έδωσε ανάσα στην εθνική μας (9-12) και η Βασιλική Πλευρίτου ανέβασε πάλι τη διαφορά στα 4 γκολ στα 3.40 πριν το φινάλε. Στο 43’’ πριν το τέλος η Ιταλία μείωσε 13-11 αλλά η Ελευθεριάδου έγραψε το 14-11 και απλά οι ιταλίδες μείωσαν για το τελικό 12-14 και την πρόκριση της εθνικής στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος…

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter