Παγκόσμιο στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη – Αποκλείστηκαν Πόλακ, Κυριακοπούλου

Παγκόσμιο στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη – Αποκλείστηκαν Πόλακ, Κυριακοπούλου

Η Κατερίνα Στεφανίδη πιστή στα μεγάλα ραντεβού προκρίθηκε σε έναν ακόμη τελικό επί κοντώ (18/07, 03.25), αυτόν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που ξεκίνησε στο Ορεγκον των ΗΠΑ. Αντίθετα με την Στεφανίδη αποκλείστηκαν οι άλλες δυο Ελληνίδες αθλήτριες η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ.

Όπως και στον προκριματικό του μήκους έτσι και σε αυτόν του επι κοντώ, είχαμε χαμηλές πτήσεις. Πόλακ και Κυριακοπούλου ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους από τα 4.20, ύψος που πέρασαν με την 2η προσπάθειά. Συνέχισαν στα 4.35μ. όπου η Πόλακ τα πέρασε με την 2η προσπάθεια και η Κυριακοπούλου με την 3η.

Στα 4,50 μ. ξεκίνησε η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη η οποία πέρασε το ύψος με την πρώτη της προσπάθεια. Αντίθετα, η Κυριακοπούλου και η Πόλακ δεν κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος και αποκλείστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το όριο ήταν στα 4,65μ., όμως ο προκριματικός ολοκληρώθηκε στα 4,50μ. αφού μόλις 11 αθλήτριες κατάφεραν να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο ύψος. Οι άλλες τέσσερις θέσεις συμπληρώθηκαν από αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει τα 4,35μ. με την 1η προσπάθεια.

Δηλώσεις

Λίγο μετά τον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε στην ΕΡΤ: «Όλα έχουν πάει καλά από την προετοιμασία και σήμερα στον αγώνα. Είχε λίγο αέρα, αλλά το έχω δουλέψει αυτό και ίσως ήταν και θετικό ενόψει του τελικού. Παρότι είχα ένα πρόβλημα στα δοκιμαστικά, πέρασα και απ’ ό,τι είδα πέρασαν αθλήτριες με 4,35μ., που είναι οι χαμηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Πράγμα, βέβαια, αναμενόμενο μετά από ολυμπιακή χρονιά. Στον τελικό οι Αμερικανίδες μπορούν να κάνουν 4,80μ., αλλά ίσως πάνε χαμηλότερα τα μετάλλια».

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε: «Δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανα. Έχει πέσει το επίπεδο φέτος. Αλλά δεν με πήγε γενικά και έφταιξαν πολλά σε αυτό. Από την προετοιμασία δεν έχει πάει τίποτα καλά. Συνεχίζω με αισιοδοξία».

Τέλος, η Ελένη Πόλακ δήλωσε: «Ήμουν καλά και ήταν στόχος ο τελικός. Αν περνούσα τα 4,50μ. Περιμέναμε πολύ ώρα για άλμα και αυτό εμένα με επηρεάζει στον αγώνα μου. Ζορίστηκα, επίσης, με τη μικρή φορά. Στο Ευρωπαϊκό ελπίζω να πάω με μεγάλη φορά. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη».

Οι 15 αθλήτριες του τελικού:

Χουϊκίν Σου (Κίνα) 4.50μ

Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) 4.50μ

Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.50μ

Νινό Σαπέλ (Γαλλία) 4.50μ

Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.50μ

Ζακλίν Οτσέρε (Γερμανία) 4.50μ

Κατερίνα Στεφανίδη 4.50μ

Νίνα Κένεντι (Αυστραλία) 4.50μ

Ολίβια ΜακΤάγκαρτ (Ν.Ζηλανδία) 4.50μ

Μαργκό Σεβριέ (Γαλλία) 4.50μ

Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) 4.50μ

Γκαμπριέλα Λεόν (ΗΠΑ) 4.35μ

Ανγκέλικα Μοζερ (Ελβετία) 4.35

Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.35μ

Λινγκ Λι (Κίνα) 4.35μ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter