Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια

«Υπάρχει ακρίβεια στο ράφι; Χαμός γίνεται. Χαχαχα». Δεν πρόκειται για διάλογο που είχαν δυο φίλοι στο καφενείο που δεν πολυαντιλαμβάνονται τους λόγους και τις ευθύνες για το ζήτημα, αλλά για μονόλογο του Άδωνη Γεωργιάδη, του μέχρι πρότινος υπουργού Ανάπτυξης και μάλιστα on camera. Ό,τι λέει ο κόσμος δηλαδή εδώ και μήνες, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί καθημερινά να μας βγάλει τρελούς.

«Συγκριτικά με άλλους (σ.σ. άλλες χώρες) πάμε καλύτερα», τόνισε επίσης ο υπουργός της καρδιάς μας, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στον κατώτατο μισθό, αλλά ούτε και στο ποσοστό αυτού που καταθέτουν κάθε μήνα πολλοί μας από μας για το υψηλότατο – σε σχέση με άλλες χώρες – ενοίκιο.

Από εκεί θα έπρεπε να ξεκινά κάθε σχετική συζήτηση όταν γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες…

*** Γιατί και για τον κορονοϊό επιχειρούσαν καθημερινά να μας πείσουν ότι η χώρα μας τα πήγε καλά, αλλά οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού απέδειξαν ότι ήμασταν από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο. Αν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να αποδείξουμε το μέγεθος της αισχροκέρδειας σε σχέση με άλλες χώρες, τότε σίγουρα θα διεκδικούσαμε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κι αυτό δεν έτυχε, πέτυχε…

*** Δεν έχουμε αισχροκέρδεια στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ;
Δεν έχουμε αισχροκέρδεια στα καύσιμα;
Δεν έχουμε αισχροκέρδεια στην ενέργεια;
Δεν έχουμε αισχροκέρδεια στην κινητή τηλεφωνία;
Δεν έχουμε αισχροκέρδεια στο σταθερό internet;
Κανείς δεν μας νικά. Ποια άλλη χώρα το έχει καταφέρει αυτό;

*** Μετά τις λίστες Πέτσα, η κυβέρνηση προχώρησε σε άλλο ένα δώρο προς τους καναλάρχες, αυτή τη φορά λόγω του… πολέμου στην Ουκρανία. Βάζοντας η χώρα πλώρη για ακόμα μεγαλύτερη βύθιση στη λίστα των χωρών σε ό,τι αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, η κυβέρνηση – με υπογραφή Μπρατάκου – χαρίζει το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ στα 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2022. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν επλήγησαν, τα κατάφεραν.
Να δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα παίξουν έρευνες που θα δείχνουν ότι η ακρίβεια δεν είναι τελικά και του θανατά. Αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση 107.

*** Σοβαρότατες ευθύνες στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Πυροσβεστική, στους Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιρρίπτει το πόρισμα του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο κ. Γουρμπάτσης εντοπίζει «εγκληματικά λάθη και παραλείψεις», όπως καταγράφονται στη σχετική έκθεση, η οποία θα κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με μηνυτήρια αναφορά κατοίκων της περιοχής. Το τι θα γίνει βέβαια στα αρμόδια δικαστήρια, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

*** Δεν τον ξέρουν τον «επενδυτή» Ντέιβιντ Σασούν στο Μέγαρο Μαξίμου, γι’ αυτό και ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε άγνοια παρά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento. Ούτε για τη βράβευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξέρουν, ούτε για την εκδήλωση «American Mediterranean Investment Forum», όπου παραβρέθηκαν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μαζί του Άδωνις, Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννη και Παπαθανάσης.
Μα αυτός δεν ήταν το πρότυπο επιχειρηματικότητας που ανταποκρίνεται στα κριτήρια του «επιτελικού κράτους»; Τελικά όχι;

*** «Όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός βγαίνει εκτός συνόρων η χώρα μας ισχυροποιείται», είπε ο Παύλος Μαρινάκης. Ε, «ας μείνει μόνιμα εκτός συνόρων να γίνουμε υπερδύναμη», που λέει και ο Παναγιώτης Παπανικολάου.

*** Αυτό που λέει ο φίλος από κάτω. Προσυπογράφω…

*** Το πρόβλημα, τα έχουμε ξαναπεί, δεν είναι ο Μπέος, αλλά αυτοί που τον ψηφίζουν ή θα τον ψήφιζαν αν έμεναν στον Βόλο. Μπείτε στα social media να δείτε πόσοι είναι οι χειροκροτητές του.

*** Ειλικρινά έναν δικό του άνθρωποςνα του πει ότι αυτό έχει καταντήσει αηδία δεν έχει ο Νίκος Ευαγγελατός;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter