Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κόβουν το ποτό οι… Ρώσοι

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κόβουν το ποτό οι… Ρώσοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι Ρώσοι άρχισαν σε σημαντικό βαθμό να καταναλώνουν λιγότερα οινοπνευματώδη ποτά, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant. 

Αυτό που συνέβαλε κυρίως στο να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στην Ρωσία, είναι κατά την άποψη των ειδικών του ΠΟΥ η σωστή πολιτική που υιοθέτησε το ρωσικό υπουργείο Υγείας , το οποίο περιόρισε το ωράριο πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και τα σημεία πώλησης ενώ απαγόρευσε την διαφήμιση τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατά την άποψη μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ρωσική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Η μείωση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, συνιστά ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα για τον ΠΟΥ στην περιοχή αυτή» δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant η επικεφαλής του προγράμματος «Αλκοόλ και απαγορευμένα ναρκωτικά» του Ευρωπαίκού Γραφείου του ΠΟΥ Καρίνα Φερέϊρα Μπόρχες, προσθέτοντας ότι «μελλοντικά θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλες χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με παρόμοιες προκλήσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016 η κατανάλωση οινοπνευματωδών ανά άτομο, ήταν 11,1 λίτρα τον χρόνο. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια κατανάλωση οινοπνευματωδών που καταγράφηκε σε διάρκεια 27 ετών. Το 1991, ο δείκτης αυτός ήταν στα 12,2 λίτρα ετησίως ανά άτομο, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών στην Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, καταγράφηκε το 2006 , όταν ο δείκτης αυτός είχε φθάσει τα 17,1 λίτρα ανά άτομο ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter