«Παγόβουνο» η Novartis για το πολιτικό σύστημα – Ποιοι γνωρίζουν και δεν μιλάνε

«Παγόβουνο» η Novartis για το πολιτικό σύστημα – Ποιοι γνωρίζουν και δεν μιλάνε

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή κατάθεση του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν και αφορούσαν την κατάθεσή του προκάλεσαν κλυδωνισμούς στο δίδυμο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ που οδήγησαν ακόμα και την ΕΡΤ να λογοκρίνει την ανταπόκρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής παρομοίασε την υπόθεση Novartis με παγόβουνο όπου ως γνωστόν μόνον το 10% είναι έξω από το νερό και σε κοινή θέα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ότι είναι αυτό το κομμάτι που βλέπουμε εμείς αλλά κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω, αυτό που είναι κάτω από το νερό.

«Όσο μεγαλύτερη βουτιά κάνεις, τόσο περισσότερα θα βρεις» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Αγγελής.

Στην ερώτηση ποιοι γνωρίζουν σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής ονομάτισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την οποία όπως φαίνεται είπε πως αν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε πολλά. Ο κ. Αγγελής συμπεριέλαβε σε εκείνους που γνωρίζουν το άτομο που αναφέρεται ως «Ρασπούτιν» και αρνήθηκε να ονοματίσει, την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου αλλά και τον ίδιο.

Στα «απρόοπτα» της συνεδρίασης αναφέρεται μάλιστα πως ο κ Αγγελής μιλούσε για «υπόθεση Novartis» με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Υψηλάντη να τον διορθώνει λέγοντας πως είναι «υπόθεση Παπαγγελόπουλου».

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και η αναφορά του Ιωάννη Αγγελή στο FBI για το οποίο είπε πως «αν δεν δώσεις πληροφορίες, δεν παίρνεις». Το χαρακτήρισε ως «κανόνα» του FBI αφήνοντας να εννοηθεί πως πήραμε λίγες πληροφορίες γιατί δώσαμε και λίγες πληροφορίες, αφού αναφέρθηκε σε «καθρεφτάκια» για ιθαγενείς.

Όπως είχε γράψει και χθες το documentonews.gr, η αμερικανική πλευρά στην συνάντηση της Βιέννης αναφέρθηκε σε λογαριασμούς στο εξωτερικό που συνδέονται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου, αρνήθηκε ωστόσο να τους δώσει λέγοντας πως είναι δουλειά της ελληνικής πλευράς να τα ψάξει…

Στην ίδια κατάθεση πάντως ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι η Ελένη Τουλουπάκη βρίσκεται στο απυρόβλητο γιατί χαίρει της εκτίμησης και των δύο κομμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) ενώ αναφέρθηκε σε πληροφορίες που την θέλουν να έχει σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter