Κορονοϊός: «Παγώνει» η χαλάρωση των μέτρων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Κορονοϊός: «Παγώνει» η χαλάρωση των μέτρων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Στον «πάγο» φαίνεται πως μπαίνει η συζήτηση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «καλπάζει» στην κοινότητα αυξάνοντας την πίεση στο ΕΣΥ. Σε αυτό το μήκος κύματος συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η όποια χαλάρωση «παγώνει» προς το παρόν και όλα συντείνουν πως οδεύουμε σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων, που έχουν ισχύ έως τις 16 Ιανουαρίου, για δύο ακόμα εβδομάδες.

«Καλπάζει» ο ιός, αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται σε ασφυξία, όπως φαίνεται οι κλινικάρχες δεν βοηθούν ουσιαστικά στην επέλαση του πέμπτου κύματος της πανδημίας αφού η κυβέρνηση τους απάλλαξε από τις βαριές περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους θα έχει μολύνει η μετάλλαξη Όμικρον τους επόμενους δύο μήνες, ενώ η παγκόσμια κοινότητα συζητά την τέταρτη δόση εμβολίου. 

Και ενώ η κυβέρνηση αρνείται ακόμα την συνταγογράφηση των τεστ και ιδιαίτερα του μοριακού ελέγχου, ικανοποιώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα, η πανδημία απειλεί με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων και τους θανάτους να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα:

Την Τρίτη, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν ήταν  32.694, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.568.215 (ημερήσια μεταβολή +2.1%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 624 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.952 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.559 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 640 (58.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 537 (83.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 103 (16.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.844 ασθενείς.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter