Παγώνη: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας – «Καμπανάκι» Καπραβέλου για τις μάσκες

Παγώνη: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας – «Καμπανάκι» Καπραβέλου για τις μάσκες

Κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές πραγματοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής η κ. Παγώνη προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, έρχεται ένα «μεγάλο φθινόπωρο» και ένας «δύσκολος χειμώνας».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι το 8% με 10% των ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, ωστόσο οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και φοβισμένοι από τη συζήτηση για τις παρενέργειες και συνέχισε λέγοντας: «Φταίμε  κι εμείς λίγο». Πρόσθεσε πως η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε εστιάσει περισσότερο στις επιπλοκές από ένα εμβόλιο παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα όργανα.

Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα «όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, επίσης στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργεί η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η υπερκινητικότητα του Αυγούστου αλλά και το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Ωστόσο, δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα το μείγμα αυτό θα προκαλέσει αργότερα μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας ενώ κάλεσε τους πάντες, εμβολιασμένους και μη να φορούν μάσκα επισημαίνοντας ότι αρκετοί εμβολιασμένοι συνάδελφοί του επιστρέφουν μολυσμένοι από τις διακοπές.

«Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και του τρίτου κύματος είναι ότι κανείς δεν νοσηλεύτηκε στις μονάδες μας εμβολιασμένος. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις. Δεν είναι αρνητές», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter