Παγώνη για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Προσοχή στα συμπτώματά – Στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις

Παγώνη για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Προσοχή στα συμπτώματά – Στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο από τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά. Την ανησυχία της εξέφρασε και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ».

Αν και οι ειδικοί ψάχνουν ακόμα την αιτία της έξαρσης της ηπατίτιδας, η ίδια είπε ότι «πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό».

Πάντως τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Τονίζοντας ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί ξέρουν πως θεραπεύονται και πως αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα, πρόσθεσε:

«Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους». Τόνισε ότι η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική…

«Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών».

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

«Φοβάμαι μετά την Ανάσταση και τους Επιταφίους γιατί ο κόσμος ήταν χωρίς μάσκες. Θα δούμε τα αποτελέσματα σε 10-15 μέρες»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter