Παγώνη για… ρεβεγιόν: «Δε θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε» – «Μάσκες έως την άνοιξη του 2022» (Video)

Παγώνη για… ρεβεγιόν: «Δε θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε» – «Μάσκες έως την άνοιξη του 2022» (Video)

«Δε θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε», είπε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει… κανονικό ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα.

Σε τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα σχετικά -με αρκετή δόση χιούμορ-, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, σχολίασε: «Όπως και πέρυσι σας απάντησα γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη, και τώρα (σ.σ. φέτος) θα σας απαντήσω τότε», και συνέχισε λέγοντας: «Δεν τα βλέπω τα πράγματα… όχι όπως πέρυσι… λίγο διαφορετικά αλλά δε θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε να είμαστε».

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων,  σημείωσε ότι τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα συμπτώματα των μεγαλυτέρων που ταλαιπωρούνται από υποκείμενα νοσήματα».

«Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

Ακόμα, είπε πως η παραλλαγή Δ άλλαξε τα δεδομένα και συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ».

Όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, σημείωσε ότι πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Όσον αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από υγειονομικούς, είπε ότι αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter