Παγώνη: Τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Παγώνη: Τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Για τους κινδύνους που διατρέχουν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας πως όσοι εισάγονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ υπογραμμίζοντας πως στις ΜΕΘ των νοσοκομείων το 99,2 που νοσηλεύεται είναι ανεμβολίαστο.

Η κυρία Παγώνη προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί εάν έως το τέλος Αυγούστου, το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο είναι ένα 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Τόνισε ότι οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδει ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Σχετικά με την χρήση μάσκας υποστήριξε ότι ήταν λάθος η απόφαση να σταματήσει η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη απόφαση και προκάλεσε χαλαρότητα.

Για τους εμβολιασμούς νέων 15 έως 17 ετών, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι». Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter