«Παγώνουν» έως τις 31 Μαΐου οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

«Παγώνουν» έως τις 31 Μαΐου οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί ως τις 13 Μαΐου 2021 και μέχρι τότε προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από την πανδημία.

Οι σχετικές ειδικές ρυθμίσεις εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από την Κυβέρνηση.

Ειδικότερα ,σύμφωνα με τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου αναστέλλεται έως 31 Μαΐου 2021 η διενέργεια κατασχέσεων, πλειστηριασμών και αναγκαστικής εκτέλεσης για την παράδοση ή απόδοση ακινήτου – κύριας κατοικίας, για φυσικά πρόσωπα που θεωρούνται, σύμφωνα με τις τιθέμενες προϋποθέσεις και κριτήρια, ως πληγέντες. Ομοίως, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν στις ανωτέρω πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Εξειδικεύονται δε τα υπόλοιπα κριτήρια επιλεξιμότητας φυσικών προσώπων (αξία κύριας κατοικίας έως 250.000 ευρώ, ύψος οικογενειακού εισοδήματος, ύψος ανεξόφλητου κεφαλαίου της οφειλής κ.α) ενώ προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στη ρύθμιση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter