Παγωμάρα και ανησυχία στην κυβέρνηση από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Παγωμάρα και ανησυχία στην κυβέρνηση από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Ανεξέλεγκτος φαίνεται να είναι πλέον ο νέος κορονοϊός, σε όλη τη χώρα μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.259 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη από τον ΕΟΔΥ.

Στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου επικρατεί παγωμάρα και έντονος προβληματισμός αφού τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν λάβει φαίνεται να μην αποδίδουν. Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο τις τελευταίες ημέρες αφού πέρα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, είχαμε και 112 διασωληνωμένους με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας, όχι μόνο να πιέζεται αλλά να έχει φτάσει ήδη στα όρια του, όπως φωνάζουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως το σύστημα αντέχει. 

Υψηλός είναι και ο αριθμός των θανάτων αφού το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 598.

Η κυβέρνηση αναμένει με μεγάλη αγωνία την επίδραση στην επιδημική καμπύλη της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καθολικής χρήσης μάσκας στις 19 περιοχές τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες ενώ εξετάζει και νέα αυστηρότερα μέτρα.

Στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου τίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό αλλά και η χρήση μάσκας παντού από τους πολίτες που βρίσκονται στο «κίτρινο» επίπεδο 2 στον χάρτη υγειονομικής περίθαλψης. Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμοξιωλόγοι που αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Πέμπτη, έχουν αναφέρει πως ετοιμάζονται να ζητήσουν τρία νέα μέτρα: να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και να κλείνουν εστιατόρια και μπαρ πριν από τις 24:00 που ισχύει σήμερα, να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα και άρα πριν από τις 00:30 που είναι σήμερα και να αυξηθεί το ποσοστό της τηλεργασίας από το 40% που είναι σήμερα για την περιφέρεια της Αττικής. 

Σε καραντίνα από Πέμπτη Ιωάννινα και Σέρρες

Από αύριο, στις 6 το πρωί, σε καθεστώς καραντίνας μπαίνουν τα Ιωάννινα και οι Σέρρες, καθώς αποτελούν δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων επί πολλές ημέρες.

Σημειώνεται πως οι βαριά νοσούντες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ξεπερνούν τους 100.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter