«Παγωμένο» στα μειωμένα επίπεδα του 2013 παραμένει το εφάπαξ των γιατρών

«Παγωμένο» στα μειωμένα επίπεδα του 2013 παραμένει το εφάπαξ των γιατρών

Το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως απαράδεκτη σχετική αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Κατά την κρίση του ΣτΕ οι ισχυρισμοί οι οποίοι προβλήθηκαν είναι αόριστοι.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η εν λόγω απόφασή τους λήφθηκε ανεξάρτητα από απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του 2016 που έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την ΕΣΔΑ τις μνημονιακές περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Ή σχετική προσφυγή του ΠΙΣ είχε κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο το 2016.

Με αυτήν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητούσε την ακύρωση δύο αποφάσεων του υπουργού Εργασίας (από 7.6.2016 και από 8.6.2016) για τον καθορισμό των παραμέτρων υπολογισμού των εφάπαξ παροχών, κατά το σκέλος εκείνο που επέρχονται ποσοστιαίες μειώσεις στις χορηγούμενες στους γιατρούς εφάπαξ παροχές.

Ο ΠΙΣ υποστήριζε ότι τα ποσά του εφάπαξ είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με αυτά που χορηγούντο έως την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης καθώς και ότι η εν λόγω μείωση είναι αντισυνταγματική και προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κι ακόμα ότι είναι αντίθετη και με την αρχή της μη αναδρομικότητας των διοικητικών πράξεων, καθώς ορίζει αναδρομικά νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ από 1.9.2013.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter