Παγώνη: Aπαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί

Παγώνη: Aπαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί

«Στην Αττική πιστεύω αν χρειαστεί μετά τις 8 το απόγευμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί κανείς, κλειστά όλα» επισήμανε κατηγορηματικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας, Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά και τη χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού. 

«Τα χθεσινά κρούσματα ήταν καμπανάκι. Πιστεύω ότι έχουμε μια εβδομάδα περιθώρια με τους αριθμούς που έχουμε. Αν συνεχίσουμε με 400 κρούσματα για μια εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όταν μπουν μέσα στον Οκτώβριο και οι ιώσεις τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σε αυτό το 10ημερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού, είναι σωτηρία και για όλες τις ιώσεις» σημείωσε η κυρία Παγώνη τονίζοντας πως πρέπει να επιβληθεί η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις. «Aν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα» είπε. 

«Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε». 

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν κινδυνεύουμε με Lockdown, αλλά τοπικά Lockdown σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως στην Αττική. Στην Αττική πιστεύω αν χρειαστεί μετά τις 8 το απόγευμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί κανείς, κλειστά όλα. Η μάσκα πρέπει να μπει από τώρα παντού, έξω και μέσα» συμπλήρωσε.

Ανησυχία για τους διασωληνομένους

«Περίπου το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ, μόλις ο ασθενής με τον κορονοϊό μπει» δήλωσε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες πέντε ημέρες  και την πέμπτη ημέρα ενώ φαίνεται να είναι καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση.

Κορονοϊός και γρίπη

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη, είπε επίσης η κυρία Παγώνη και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορονοϊό και γρίπη.

«Το εμβόλιο της γρίπης δεν έχει σχέση με τον κορονοϊό» υπογράμμισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter