Παγώνη: Δεν αντέχει τρίτο κύμα το ΕΣΥ

Παγώνη: Δεν αντέχει τρίτο κύμα το ΕΣΥ

Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, η Ματίνα Παγώνη η οποία επισημαίνει σε δραματικό ύφος πως το ΕΣΥ δε θα αντέξει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ,  η κατάσταση θα είναι δύσκολη αν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί ενώ οι νοσηλευτές έχουν αναλάβει επιπλέον και το μεγάλο έργο των εμβολιασμών.

Σχετικά με την παράταση του lockdown η κυρία Παγώνη άφησε να εννοηθεί πως πιθανότατα να πάρει νέα παράταση και για μετά τις 18 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Σύψα για επιπλέον δύο εβδομάδες lockdown, μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου, η κυρία Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να είναι δύο και να μην είναι περισσότερες».

Κληθείσα επίσης να σχολιάσει τις προτάσεις του κ. Δερμιτζάκη, πως είτε θα πρέπει να γίνει σκληρό lockdown τριών εβδομάδων είτε να ακολουθηθεί άλλη στρατηγική με άνοιγμα δραστηριοτήτων, η κυρία Παγώνη ήταν αιχμηρή λέγοντας ότι «εμείς ακούμε τη δική μας επιτροπή». «Επειδή εμείς εδώ είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε τα δεδομένα τα δικά μας, σέβομαι τον κ. Δερμιτζάκη, αυτά που λέει από εκεί από τη Γενεύη, όμως εμείς πάμε με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Φυσικά μπορεί να έχει (γνώμη) αλλά εμείς έχουμε κάποια κριτήρια που λέγεται ΕΣΥ και έχει προτεραιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, δήλωσε πως γίνονται με βραδείς ρυθμούς και πως πρέπει να αυξηθούν στο διπλάσιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter