Παγώνη: Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες – Ούτε Πάσχα στα χωριά

Παγώνη: Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες – Ούτε Πάσχα στα χωριά

Tην αντίθεσή της με τον κυβερνητικό σχεδιασμό όσον αφορά την περίοδο των γιορτών εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη διαφωνώντας τόσο με τον αριθμό των εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών όσο και με το άνοιγμα των εκκλησιών.

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται, δυο ή τέσσερα, θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Και σημείωσε ότι με 100 νεκρούς την ημέρα, πως γίνεται να μιλάμε για ρεβεγιόν;

Για το άνοιγμα των εκκλησιών, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως διαφωνεί με την απόφαση να επιτραπεί να υπάρχουν πιστοί στις εκκλησίες. «Οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες και ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση».

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της αγοράς επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες γιατί «έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η Ματίνα Παγώνη διερωτήθηκε «Πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα;» και επισήμανε ότι οι επιστήμονες περίμεναν μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Μάλιστα, η κυρία Παγώνη προχώρησε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως ούτε Πάσχα θα κάνουμε στα χωριά και πως θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter