Παγώνη: Κανένα πρόβλημα στα εμβόλια από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Παγώνη: Κανένα πρόβλημα στα εμβόλια από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Να τηρηθούν τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιά ζήτησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΪ διότι όπως διευκρίνισε θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία, λιανεμπόριο κλπ.

«Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε και τόνισε πως «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα».

Σχετικά με την μετάλλαξη του ιού επισήμανε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%» εξήγησε. «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες» εξήγησε η γιατρός. 

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα, τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

Όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο». Μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι διαβεβαίωσε η κυρία Παγώνη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter