Παγώνη – Κορονοϊός: «Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική»

Παγώνη – Κορονοϊός: «Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική»

Μεγάλη η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων από την πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως η πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά ενώ αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δήλωσε ότι «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες οι οποίοι είναι, ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός νοσηλευομένωνκαι ο αριθμός των διασωληνωμένων.

«Αν αυτές οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να έχουν ανοδική τάση, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα ληφθούν άμεσα μέτρα», πρόσθεσε. Επιβαρυντικός παράγοντας όπως υπενθύμισε οι γρίπες που αναμένονται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Σχέδιο να μπουν στη μάχη τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία

Η κυρία Παγώνη επεσήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown, αλλά προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κι άλλων χωρών ενώ τόνισε πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορονοϊό και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ίδια υπογράμμισε ότι χαλαρώσαμε όλοι και ότι τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης. Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά η όλη κατάσταση. «Κατά την άποψη μου, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε στα σχολεία, επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως, όποιος έχει αδιαθεσία ή πυρετό, μένει στο σπίτι του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter