Παγώνη: Πότε θα δούμε τα κρούσματα να μειώνονται

Παγώνη: Πότε θα δούμε τα κρούσματα να μειώνονται

Την εκτίμησή της για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, έκανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας πως το πιο ανησυχητικό είναι ο δείκτης R, δηλαδή ο δείκτης μεταδοτικότητας ο οποίος έχει ξεπεράσει το 1.

Όπως ανέφερε η κυρία Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορονοϊό. Εξήγησε ωστόσο ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη το πιο ανησυχητικό είναι ο δείκτης R που δείχνει το πόσο πολύ μεταδίδεται ο κορονοϊός από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο ο οποίος έχει ξεπεράσει το 1 και πάει προς το 2.

Κάνοντας μια εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας στην Αττική και στις άλλες πόλεις, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου καθώς θα έχουν περάσει 15 μέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων και του lockdown.

Η σταθεροποίηση αυτή, εκτίμησε η κυρία Παγώνη, θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο 28 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. 

Για τη Θεσσαλονίκη, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο αφού συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter