Παγώνη: Τα κρούσματα θα φτάσουν στο πικ τους αυτή τη βδομάδα – Να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα

Παγώνη: Τα κρούσματα θα φτάσουν στο πικ τους αυτή τη βδομάδα – Να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα

Την εκτίμησή της πως τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται στα μέσα της εβδομάδας, επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος καταστημάτων και σχολείων από την άλλη Τρίτη.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο πικ των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμησή της ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown».

Συμπλήρωσε δε και τόνισε με βεβαιότητα ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

Αναφερόμενη στην κατάσταση στα νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι εδώ και δυο εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter