Παγώνη: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3.000 – Δεν ξέρω αν θα κάνουμε Πάσχα κανονικά

Παγώνη: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3.000 – Δεν ξέρω αν θα κάνουμε Πάσχα κανονικά

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση», εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το πώς θα κινηθεί η καμπύλη των κρουσμάτων μετά την εφαρμογή του νέου lockdown.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), επισήμανε ότι τα νέα μέτρα πάρθηκαν γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να παραταθούν αν τα κρούσματα δεν πέσουν σε τριψήφιο αριθμό ενώ όπως είπε ακόμα και το φετινό Πάσχα πιθανότατα να μην το γιορτάσουμε κανονικά. 

Για να αρθεί το lockdown (σ.σ. μέχρι τις 30 Νοεμβρίου υποτίθεται ότι θα κρατήσει) «χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

Για άλλη μια φορά, τόνισε πως τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός ούτε σε σπίτια και δεν έκρυψε τις αμφιβολίες της για το αν φέτος θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» είπε.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως «από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες. Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter