Παιδεία: Μεγάλες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και τις χαμένες διδακτικές ώρες

Παιδεία: Μεγάλες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και τις χαμένες διδακτικές ώρες

Αναβρασμός επικρατεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα για τις χαμένες διδακτικές ώρες και τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας.

«Αν αναρωτιέστε γιατί μετά από 2 μήνες λειτουργίας του σχολείου τα παιδιά σας κάνουν 4ωρα και 5ωρα συμβαίνει γιατί έχουμε μεγάλες ελλείψεις» λέει διευθύντρια γυμνασίου της Κρήτης με επιστολή ενημέρωσης στους γονείς των μαθητών.

Προκειται για ακόμα ένα σχολείο ανάμεσα σε πολλά σε όλη την χώρα που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις με αποτέλεσμα πολλά τμήματα σχολείων να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις γεγονός που σημαίνει περισσότερα παιδιά ανά τάξη εν μέσω πανδημίας.

Η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο σε γονείς και μαθητές που θα δουν των αριθμό των παιδιών ανά τάξη να αυξάνεται ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανεβαίνει και οι προβλέψεις των ειδικών σχετικά με την πανδημία για τους επόμενους μήνες είναι δυσοίονες.

Το θέμα έχει πάει στην Βουλή όπως ήταν αναμενόμενο από πολλούς βουλευτές της αντιπολιτευσης που χαρακτηρίζουν την κίνηση του υπουργείου Παιδείας το λιγότερο …παράλογη.

Την ίδια ώρα μαθητές σε πλήθος σχολείων έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα τους ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να μην τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς .

Άκρως επικίνδυνη πολιτική 

Την άκρως επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει συγχωνεύσεις τμημάτων στην παρούσα συγκυρία, καυτηρίασε ακόμα μια φορά με αφορμή συζήτηση κοινοβουλευτικής του ερώτησης ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης.

Η «συμπύκνωση» τμημάτων πηγαίνει αντίθετα τόσο στις οδηγίες των ειδικών που ζητούν λιγότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα όσο και στις παιδαγωγικές ανάγκες της περιόδου, αφού τα παιδιά επιστρέφουν σε δια ζώσης μάθημα μετά από 18 μήνες τηλεκπαίδευσης. Αντί λοιπόν να αναλογούν λιγότεροι μαθητές ανά διδάσκοντα, το υπουργείο τους πολλαπλασιάζει και μάλιστα επιβάλλοντας φέτος συγχωνεύσεις ενώ είχε συμπληρωθεί ένας μήνας μαθήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter