Παίδων Πεντέλης: Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις κυβερνητικές αποφάσεις να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο

Παίδων Πεντέλης: Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις κυβερνητικές αποφάσεις να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο

Με κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις αποφάσεις της κυβέρνησης να σταματήσουν οι βραδινές εφημερίες για έξι εβδομάδες για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι που εξαρχής αντιδρούν στην απόφαση αυτή υποστηρίζοντας πως το νοσοκομείο εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά καθημερινά, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας να μην απαξιωθεί το νοσοκομείο και να παραμείνει εντός του συστήματος εφημεριών.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που ήταν παρούσα στη συνέλευση των εργαζομένων έχει ζητήσει έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά και τις σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα η οποία άλλα έλεγε στο προσωπικό του νοσοκομείου την περασμένη Δευτέρα και άλλα σήμερα.

Την πολύτιμη προσφορά του «Παίδων Πεντέλης» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, χαρακτηρίζοντας έγκλημα την αναστολή λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως το «Παίδων Πεντέλης» θα συνεχίσει κανονικά την πρωινή του λειτουργία, πως θα εξυπηρετεί και τακτικά περιστατικά και στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά δήλωσε πως για έξι εβδομάδες δεν θα λειτουργεί Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ. Η ίδια είχε διαβεβαιώσει προχθές πως το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, αλλά χθες ο υπουργός είπε πως το νοσοκομείο να παραμένει εκτός εφημεριών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter