Παίδων Πεντέλης: «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Συγκέντρωση την Κυριακή

Παίδων Πεντέλης: «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Συγκέντρωση την Κυριακή

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που η κυβέρνηση αποφάσισε να το κρατήσει κλειστό και να «αφαιρέσει» από τις εφημερίες και την προσφορά πολύτιμης νοσοκομειακής περίθαλψης εν μέσω υγειονομικής κρίσης και πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι θα κρατήσουν Παίδων Πεντέλης ζωντανό και καλούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 στην πύλη του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν δίπλα μας στον αγώνα για να κρατήσουμε το Νοσοκομείο μας ζωντανό. Αύριο Κυριακή 16/01/2022 το Νοσοκομείο μας είχε Γενική εφημερία και με εντολή του Υπουργείου παραμένει κλειστό. Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στήριξης των εργαζομένων στις 12.00 στην πύλη του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.»

Ιωάννα Πασπάτη: Ζούμε το θέατρο του παραλόγου

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5FM η Ιωάννα Πασπάτη, παιδοορθοπεδικός στο νοσοκομείο, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ζήσει το θέατρο του παραλόγου με το αν το νοσοκομείο μας θα εφημερεύσει ή όχι και οι απαντήσεις της διοίκησης ήταν ότι δεν έχουμε απόφαση. Τελικά χθες στις 7 μμ ενηρωθήκαμε από τη διοίκηση ότι η απόφαση του Κεντρικού Συμβούλιου Υγειονομικών Περιφερειών στο οποίο συμμετείχαν επίσης και ο υπουργός και η υφυπουργός Υγείας ήταν ότι το Παίδων Πεντέλης βγαίνει από τις εφημερίες! Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα του υπουργείου ανέγραφε ότι το Παίδων Πεντέλης θα εφημέρευε Κυριακή και Δευτέρα. Άλλη μια απόδειξη του θεάτρου του παραλόγου από πλευράς της κυβέρνησης.»

Όπως είπε η κα Πασπάτη πλέον το νοσοκομείο θα εφημερεύει μόνο τις καθημερινές από 8πμ έως 2μμ και μάλιστα τους έκοψαν και το μισάωρο (σ.σ. η εφημερία ολοκληρωνόταν στις 2.30μμ) Ενώ πλέον κόπηκε και η 24ωρη εφημερία Δευτέρας και Πέμπτης και δύο Κυριακών τον μήνα που τους αναλογούσαν.

Το πιο τραγικό είναι ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θέλουν να δουλέψουν, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, να κρατήσουν ζωντανό και ανοιχτό το νοσοκομείο και η κυβέρνηση ακόμα και δικαστικά θέλει να το κρατήσει κλειστό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter