Παίρνει την τελική της μορφή η εντυπωσιακή γέφυρα με τον κωδικό ΣΓ26 (video)

Παίρνει την τελική της μορφή η εντυπωσιακή γέφυρα με τον κωδικό ΣΓ26 (video)

Η εντυπωσιακή σύμμεικτη τοξωτή Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ 26, στη Χ.Θ. 259+351,647 της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός όπως φαίνεται από το βίντεο, λαμβάνει την τελική της μορφή.

Έχει συνολικό μήκος 404,80 μέτρα, και αποτελείται από τρία ανοίγματα με μήκη 126.85 μέτρα, 151.10 μέτρα, και 126.85 μέτρα, αντίστοιχα τοξωτών φορέων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΓΟΣΕ, το κατάστρωμα της γέφυρας πλάτους 16.13 μέτρων  αποτελείται από δύο κύριες μεταλλικές δοκούς, κιβωτοειδούς μορφής, ύψους 2,90m. Επί των ανωτέρω σκυροδετούνται πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, στις οποίες διαστρώνεται η επιδομή της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα μεσόβαθρα προβλέπονται κοίλης ορθογωνικής διατομής οπλισμένου σκυροδέματος και ύψους περί τα 45m.

Η υψηλή σεισμικότητα της περιοχής και το γεγονός ότι το τεχνικό έργο διέρχεται από πιθανώς ενεργά ρήγματα, απετέλεσαν τις κύριες παραμέτρους σχεδιασμού του έργου

Η κατασκευή του τεχνικού έγινε με τη μέθοδο της σταδιακής προώθησης του καταστρώματος. Στη φάση που βρίσκεται σήμερα το έργο ανεγείρονται τα τόξα και κατόπιν θα τοποθετηθούν οι μεταλλικοί αναρτήρες από το άκρο των οποίων θα αναρτηθεί το κατάστρωμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter